Can't connect with Facebook  

Page 1 / 2
  RSS

Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
19/02/2019 4:25 am  

I followed your instructions to allow people to comment with FB and for some reason after they click the Accept button, it keeps spinning:

 
Thanks for your help!
 
(I emailed you 7 days ago. I hope to get a faster reply here.)
This topic was modified 3 months ago by Yifat

Quote
Topic Tags
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
19/02/2019 11:47 am  

Hi @yifat,

This issue doesn't have any relation to wpDiscus

Your website is still on HTTP protocol, please get some SSL certificate and make your site secure with https protocol.

https://www.websecurity.symantec.com/security-topics/what-is-ssl-tls-https

Facebook doesn't allow use its API on the non-https website.

https://developers.facebook.com/blog/post/2018/06/08/enforce-https-facebook-login/

FB login


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
19/02/2019 11:12 pm  

Thank you. 

That makes sense.


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
20/02/2019 8:41 pm  

The site is now secure and the FB button spins and doesn't connect:

http://tv.drmaggieyu.com/live


ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
21/02/2019 11:59 am  

Hi

hope you've read the article I've provided in the previous post. 

https://developers.facebook.com/blog/post/2018/06/08/enforce-https-facebook-login/

Facebook login require HTTPS, but your website still uses HTTP.


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
26/02/2019 3:01 am  

Astghik,

I did read that article and we did make the site secure -  https://tv.drmaggieyu.com/the-importance-of-the-missing-community-in-healthcare/

 

For some reason, the server kicks people to the insecure part. So we're looking into that.

 

Thank you for your help.


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
26/02/2019 3:32 am  

My site is secure and the Login with FB is just spinning -  https://imthatgeek.com/how-to-turn-your-brand-into-a-movement/

As you can see, the app is live on FB Dev -  https://www.screencast.com/t/Bg2VSuON2Z9u

Thanks for your help.

This post was modified 3 months ago by Yifat

ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
26/02/2019 1:09 pm  

@yifat.

I see the following response from Facebook API (see screenshot below):

<div><span>URL blocked: This redirect failed because the redirect URI is not white-listed in the app's client OAuth settings. Make sure that the client and web OAuth logins are on and add all your app domains as valid OAuth redirect URIs.</span><script>if (typeof console !=="undefined" && console.log) console.log("URL blocked: This redirect failed because the redirect URI is not white-listed in the app's client OAuth settings. Make sure that the client and web OAuth logins are on and add all your app domains as valid OAuth redirect URIs.");</script></div>

This article should help you to solve the issue: 

https://help.sharetribe.com/sharetribe-go-managing-your-go-marketplace/third-party-sign-up-services/how-to-solve-the-url-blocked-this-redirect-failed-because-facebook-login-error

Facebook login issue


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
26/02/2019 8:30 pm  

I copied the link from the instruction page -  https://www.screencast.com/t/l2e95k7NmwE

Entered it here -  https://www.screencast.com/t/yHoQjnPRt

and it's still spinning.

 

 


ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
26/02/2019 9:19 pm  

Hi @yifat,

We've just checked and everything works fine. Please press CTRL+F5 (twice) on the frontend before checking.


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
27/02/2019 1:02 am  

Please see the link here -

It's not working on my end.


ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
27/02/2019 12:37 pm  

Hi @yifat,

Thank you for the video. It helps me to understand what the problem is. 

First of all, please never use incognito mode with Facebook login or other login buttons. FB login button doesn't work on incognito mode, it cannot add cookies and start the session. 

When you try to login via FB on firefox browser, it'll open a new dialog section with a message "Firefox prevented this site from opening a pop-up window". You'll need to click on the Options button and choose Allow pop-ups for this site option. See screenshot:

Firefox

The same is with the Chrome browser. More info here:

https://support.google.com/chrome/answer/95472?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en-GB

This post was modified 3 months ago by Astghik

ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
27/02/2019 7:00 pm  

You're looking at the wrong site 🙂 

 

This works on - tv.drmaggieyu.com 

 

For some reason  It is NOT working on www.imthatgeek.com/live 

 


ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
02/03/2019 2:44 pm  

Hi @yifat,

I think there was missing www in the Valid OAuth redirect URIs field. 


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
05/03/2019 9:31 pm  

Nope.

The URL in WpDiscuz setting doesn't have www.

I added and tested it anyway and it didn't make a difference. Still, can't log in.

 

Also. when I add the www to the domain, it drops it and goes to https:// without it.

 

Do you want to log in and take a look yourself?


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
06/03/2019 9:49 pm  

Me again...

Happy to give you access to check it out.


ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
07/03/2019 12:22 pm  

Dear @yifat,

Please navigate to Dashboard > Comments > Settings > Social Login & Share admin page make sure the "Use Facebook OAuth2" option is enabled. Delete all caches and check again (not on Incognito mod). 

Use Facebook OAuth2


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
12/03/2019 7:07 am  

Thank you. That worked.

 

New issue though - after the login it sends me to the welcome page for my community rather than return me to the original page.

 

I'm using S2Member Pro, if that helps.


ReplyQuote
Astghik
(@astghik)
Support Team Admin
Joined: 1 year ago
Posts: 2469
12/03/2019 2:25 pm  

Hi @yifat,

yes, this is a known issue. We're going to fix it in the upcoming version. Please wait for the next update. 


ReplyQuote
Yifat
(@yifat)
Active Member
Joined: 4 years ago
Posts: 15
12/03/2019 6:08 pm  

Gotcha. 

So diactivate social login until then. 

 

When is the next release due? 


ReplyQuote
Page 1 / 2
Share: