Notifications
Clear all

Paid Addons Support Forum Only

Please note, that here we only support Paid Addons issues and questions.

gVectors Support staff works from 6am to 6pm (GMT+0)

All questions related to wpForo and wpDiscuz free plugins should be asked in the corresponding plugin support forum:

 

wpDiscuz Support Forum   wpForo Support Forum

Facebook embeds stopped working  


needurhelp
Posts: 23
Customer
(@flaren)
Member
Joined: 1 year ago

it looks like Facebook oembed support stopped working for wordpress. This is the e-mail I got from jetpack a few days ago, "Facebook and Instagram are ending support for their oEmbed API on October 24. We’re reaching out to let you know that Jetpack is taking care of this issue for you so that your embedded Facebook and Instagram posts will continue to display correctly on your site."

Is there a fix for this as I noticed Facebook embeds are not working on wpforo but it's working for Wordpress posts.

Testing FB embed and Insta embed below (looks like Instagram still works but FB doesn't. Same issue with my forum):

https://www.facebook.com/zuck/posts/10112462349962571

4 Replies
Astghik
Posts: 4512
Admin
(@astghik)
Support Team
Joined: 3 years ago

@flaren,

Please navigate to Dashboard > Forums > Settings > Addons > Embeds admin page make sure the "Embed Website URLs" option is enabled. 

Reply
1 Reply
needurhelp
Customer
(@flaren)
Joined: 1 year ago

Member
Posts: 23

@astghik I just enabled it, but it only shows a snapshot of the facebook post. It doesn't embed the actual post.

Reply
needurhelp
Posts: 23
Customer
(@flaren)
Member
Joined: 1 year ago

They just deprecated the old oembed there is a new oembed endpoints

https://developers.facebook.com/docs/plugins/oembed-legacy/

Reply
needurhelp
Posts: 23
Customer
(@flaren)
Member
Joined: 1 year ago

I found a fix, you can download the oembed plus plugin to fix this problem.

Reply
Share:
Scroll to top