Notifications
Clear all

Trying to translate strings with Loco Translate

7 Posts
2 Users
0 Likes
100 Views
Posts: 5
Customer
Topic starter
(@raphael-gal)
Member
Joined: 6 months ago

Hi.

I've installed and started using the Blog-Cross Posting, however - I have an issue with translating the strings.

I'm using Loco translate and I was able to find the relevant front-end strings. 

However - translating them doesn't affect the front-end, am I missing something?

Please kindly advise.

BR

Raphael

6 Replies
Kyle
Posts: 551
 Kyle
Admin
(@kylew)
Honorable Member
Joined: 1 year ago

Hi @raphael-gal,

Please make sure that you have set to save the PO MO files at wp-content > languages > plugins folder in Loco translate plugin settings.

Reply
Posts: 5
Customer
Topic starter
(@raphael-gal)
Member
Joined: 6 months ago

OK,

It was in custom location like I usually do, to avoid overwritten during updates.

unfortunately, my strings translations still do not appear on the front end

image
Reply
Posts: 5
Customer
Topic starter
(@raphael-gal)
Member
Joined: 6 months ago

You can see I moved it to where you suggested. 

Reply
Kyle
Posts: 551
 Kyle
Admin
(@kylew)
Honorable Member
Joined: 1 year ago

@raphael-gal,

We will check this, but for now I would recommend doing the translation by wpForo > phrases as cross post doesn't have so much phrases, until we will find out what's the problem. 

Reply
2 Replies
Customer
(@raphael-gal)
Joined: 6 months ago

Member
Posts: 5

@kylew thank you!

Where can I find an XML file template to upload there?

Reply
Kyle
 Kyle
Admin
(@kylew)
Joined: 1 year ago

Honorable Member
Posts: 551

@raphael-gal,

wpForo addons don't have XML files, wpForo plugin has, but we don't recommend to Overwrite the XML. If the loco doesn't work on the addon, translate using the Phrases page, edit the Phrase and change the translation field.

Reply
Share:
Scroll to top